Vorig jaar begon ik als styliste te werken bij JACK&JONES (J&J), onderdeel van het Deense BESTSELLER keten. Voordat ik begon met werken bij J&J, ging ik (zelfs als parttimer) naar Denemarken om een cursus te volgen. Wil je weten waarom ik als vrouw bij JACK&JONES shop en wat ik in Denemarken heb gedaan? Lees dan vooral verder.

 

Visual merchandise cursus op de Campus in Denemarken.

 

Cursus in Denemarken

De J&J winkel in Hoorn zou worden opgeknapt, een nieuw team zou de winkel overnemen. Ik was één van de nieuwe leden in dat team. De winkel en het concept zou worden aangepast. Één van de doelen was dat de product kennis van de medewerkers up to date moest zijn. Want zeg nou zelf, in hoeveel winkels waar jij binnenloopt, hebben ze écht goede product kennis wanneer je er naar vraagt?

Zonder enige verwachting stapte ik in een busje. Met zes onbekende, soon to be collega’s. Na acht uur kwamen wij aan op de Campus, in the middle of nowhere. De Campus is een school voor studenten die voor BESTSELLER willen werken. Na deze studie kun diverse kanten op. Zo kun je werken als manager of assistent manager bij bijvoorbeeld ONLY of J&J. Het is overigens niet de eerste keer dat ik over BESTELLER schrijf, in dit artikel vertel ik al meer over mijn liefde voor hun kleding.

Ik overdrijf niet als ik zeg dat je vanuit de Campus minstens twintig minuten moest rijden, om in de bewoonde wereld te komen vanuit de Campus. Wel slim, want op die manier had je als student, maar ook ik, volledige focus op je studie. Gedurende die week heb ik veel geleerd over de verkoop van een product en de visual merchandise in een winkel.


Overal is over nagedacht

In de loop van die week leerde ik veel over kleding. Het verbaasde mij hoeveel er werd nagedacht over een kledinglijn. Ik had nog nooit in de kleding branche gewerkt, dus ik had geen idee.

Zo heeft het ondergoed geen labels, maar werden alle wasvoorschriften bedrukt op de stof. Hierdoor wordt voorkomen dat je een geïrriteerde huid krijgt. Wanneer je de labels uit je kleding knipt, jeukt het vaak als een gek.

Ook werden er alleen YKK ritsen in de kleding toegepast. “YYK” staat voor Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, de man die in 1934 de ritsenmarkt instapte wilde de allerbeste risten ter wereld maken. En dat is hem gelukt, want tegenwoordig gaat ruim de helft van alle rits-orders naar Yoshida.

 

De beste sokken

Ondanks dat de J&J een heren winkel is, ben ik daar vaste klant. Want ik kan niet zonder de sokken van Jack And Jones. Waarom? Voorheen kocht ik regelmatig nieuwe sneaker sokken, helaas voldeed geen één van de sokken aan mijn verwachtingen.

Elke keer gleden ze tijdens het lopen van mijn voet af. Door onderstaande sokken te dragen. Kun je de hele zomer en winter je enkels laten zien. Zonder dat de stof boven je schoen uitsteekt, iets wat ik persoonlijk niet zo mooi vindt.

 

Sneakers: Superga Lizzy stars   Sokken: JACK&JONES

Het fijne aan deze sokken is dat ze twee anti-slip randjes hebben. Aan zowel de voor- als achter zijde. Hierdoor glijden de sokken niet van je voet af. Daarnaast is de prijs ook aangenaam, voor tien euro koop je vier paar sokken. Mocht je vier paar te veel vinden, dan kun je deze altijd nog delen met je broer of zus, dit omdat ze één maatvoering hanteren.

Gedurende de zomer koop ik altijd extra sokken bij de J&J, dit omdat deze sokken helaas niet in de winter collectie zitten. Was jij al bekend met deze sokken? Laat je het weten als je ze ook hebt?

2 thoughts on “Waarom ik als vrouw bij JACK&JONES shop”

Leave a Reply

Your email address will not be published.