De wintertijd is ingegaan, het wordt s’avonds eerder donker en de feestdagen komen eraan. Het liefst wil je de hele dag Netflixen in bed. Mede hierdoor kan het lastiger zijn om je to-do lijstje af te werken. Ook ik moet mijzelf er soms toe zetten om voor mijn studie te leren, of een artikel te schrijven voor mijn blog. In dit artikel vertel ik je hoe ik mijn studie combineer met mijn blog.

Motivatie is belangrijk

De afgelopen tijd vond ik het lastig om motivatie te vinden voor mijn studie, zoals je misschien al weet ben ik onlangs begonnen met een studie. Door tegenvallende studieresultaten zakte de moed er even bij in, toch besloot ik om nóg beter mijn best te doen. Mede door mijn grote dosis motivatie en enthousiasme krijg ik vaak energie om door te gaan, ook wanneer iets even tegen zit, iets wat je misschien zelf wel herkent?

Daarnaast geeft mijn blog mij ook veel energie, zo heb ik de afgelopen weken vooruit gewerkt, om ervoor te zorgen dat ik de komende maanden op online-gebied zichtbaar ben. Ook heb ik een aantal nieuwe samenwerkingen, en ik kan niet wachten om hier de laatste twee maanden van 2017 aan te werken!

Houd je aan de planning


Mede door de Purpuz planner heb ik mijn doelen bereikt. Ik hoor je denken “hoe bereik in dan mijn doelen via een planner?”. Door gebruik te maken van acht stappen (zie bovenstaande foto). Je kunt de planner zien als een soort coach, welke je stuk voor stuk dichter bij je doelen helpen te komen. Zoals de titel al omschreef was het mijn doel om mijn studie beter te combineren met mijn blog. Door zijn A4 formaat was het voor mij in één oogopslag duidelijk wat mijn planning was. Zo staan er categorieën in de weekplanner zoals “privé” en “werk”, op deze manier kun je wanneer nodig een fijne balans creëren tussen werk en privé. Naast de weekplanner is er ook aan het begin van elke maand een maandplanner, handig voor verjaardagen of jaarlijkse tandartsafspraken.

De planner is er niet alleen om je te helpen je doelen, planning of balans te behalen. Er staat op vrijwel elke bladzijde een inspirerende quote, deze kunnen dienen als eyeopener of zorgen voor extra motivatie. Onderstaande quote is toch wel favoriet, en heb ik regelmatig even naar gekeken als het tegen zat.

Het A4 formaat van de planner vind ik niet per se een minpunt. De planner is vrij persoonlijk, stel je doel is om af te vallen of om een bepaalde omzet per jaar te behalen met je bedrijf. Dan is deze planner uitermate geschikt om op kantoor of thuis een plekje te geven. Op deze manier kun je wekelijks terugkijken naar de vooruitgang die je hebt geboekt: niet iedereen hoeft te weten wat het recept tot jouw succes is toch?

Maak je dromen waar

Mocht je voor 2018 nog een aantal doelen willen behalen, of na 2018 meer willen groeien met je bedrijf. Neem dan even een kijkje op de site van Purpuz. Voor € 34,99 heb je een planner die jou helpt je dromen waar te maken. Laat je het weten als je de planner hebt gekocht?

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen ter promotie.

2 thoughts on “Hoe ik mijn studie combineer met mijn blog”

  1. Ik zit er ontzettend sterk aan te denken om de Purpuz planner voor komend jaar aan te schaffen. Op dit moment heb ik naast een (veel te grote ) agenda een boekje voor doelen en lijstjes en het lijkt mij een heerlijk idee om daar gewoon 1 boek voor te gebruiken. Het enige nadeel is dat hij niet in mijn handtas past hahaha, dus ik denk toch dat ik dan naast de planner een mini agenda in mijn tas moet stoppen 🙂

  2. Persoonlijk vind ik de Purpuz echt een aanrader, het A4 formaat zorgt ervoor dat je er alles in kwijt kunt. Daarnaast heb ik een kleine agenda voor in mijn tas, met afspraken. Ik hoef ook niet elk moment van de dag te zien wat mijn doelen zijn, ik denk dat het thuis houden van zo een persoonlijke agenda alleen maar beter is. Ben benieuwd of je de Purpuz gaat bestellen, misschien een leuk cadeau om te vragen met de feestdagen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.