De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met het bedenken van creatieve interieur accessoires. Wat is leuker dan een zelfgemaakt item, in je eigen huis? In dit artikel leg ik je uit hoe ik mijn eigen bijzettafel maakte.

Wat heb ik nodig?

Benodigdheden: stuk hout, stevig touw, schaar, schroefjes, boor en plug.

Hoe ik aan een stuk hout ben gekomen? Mijn oom in Denemarken was zo lief om van een deel van een boom, welke gekapt werd, uit te zagen voor mij. Mocht je het hout willen bewerken, met bijvoorbeeld lak of verf, dan kun je dit het beste doen voordat je onderstaande stappen uitvoert.

 

Maak je eigen bijzettafel

  1. Voordat je gaten maakt in het hout, moet je rekening houden met het feit dat het belangrijk is dat de tafel recht hangt. Mochten de gaten verkeerd verdeeld worden, dan komt de tafel scheef te hangen, dat wil je niet!
  2. Wanneer de gaten zijn gemaakt, is het tijd om het touw te knippen. De afmeting van je touw is afhankelijk van de hoogte waarop je hem wilt ophangen. Daarnaast koos ik er voor om het touw dubbel te laten hangen, zo is de tafel net iets steviger.
  3. Als je alle vier de touwen hebt geknipt, kun je de touwen stuk voor stuk om de schroefjes heen knopen
  4. Boor een gat in je plafond.
  5. Wanneer het gat is geboord, en de plug er in zit, is het tijd om je touw door de ring te halen. Wanneer je de hoogte hebt bepaald, maak je een knoop in de uiteinde van het touw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *